הקרב על הפאב
כמעט שנתיים מנסה אסנקיי אמריי להוציא היתר לפאב שלו בדרום תל אביב. בינתיים הוגשו נגדו כתבי אישום בגין הפעלתו ללא היתר. גם בית המשפט לא הבין את הסירוב, אולם הוציא צו סגירה.
צו סגירה שהוצא על ידי בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב (31.1.) מותח ביקורת על המשטרה שמעכבת מתן אישור הפעלה לפאב ברחוב פין הידוע לשמצה בתחנה המרכזית השנה בדרום תל אביב, וכן על הפרקליטות.
ב-17 באוקטובר 2016 פרצה בפאב קטטה, וביקורת שנערכה אחריה מצאה כי המקום פועל ללא היתר. שתי קטטות פרצו שם בהזדמנויות שונות, וגרמו להוצאת צווי סגירה למשך פרקי זמן משתנים. נגד בעלי המקום, אסנקיי אמריי, עולה מאתיופיה ואב לילדים, הוגשו שני כתבי אישום בגין אותה עבירה – הפעלת עסק טעון רישוי ללא רישיון – האחת על ידי עיריית תל אביב, והשנייה על ידי המשטרה. במהלך כל הזמן הזה המשיך אמריי להפעיל את הפאב, על אף שידע כי אין לו היתר והוזהר שלא לעשות כן.
התביעה ביקשה לסגור את הפאב בטענה כי אינו מתאים לעסק מסוג זה, ולראיה מקרי האלימות הרבים שהיו בו. כמו כן נטען שבמקום נערכו משחקי קלפים, מה שמצריך היתר נוסף, בין אם מדובר בהימורים ובין אם לא. "העסק עדיין ממשיך להתנהל כאשר מסביב לשולחנות יושבים ומשחקים, ומעשנים נרגילות, וצורכים אלכוהול בבקבוקי זכוכית שהנאשם מגיש להם", נכתב בטיעונים לעונש.
לפיכך ביקשה לקנוס את הבעלים בסכום שינוע בין 8000 שקלים ל-15 אלף שקלים, מאסר על תנאי, התחייבות עצמית וצו סגירה.
אמריי, באמצעות סנגוריו בניהם עורך דין פלילי איתן כבריאן הסביר כי הוא מנסה כבר זמן רב לקבל רישיון, ולא רק שקשה לו עם השפה, העו"ד הקודם שלו גם הטעה אותו ולא עשה את עבודתו, ולכן החליף ייצוג.
"הגיע אחד למקום, היה מסטול לגמרי", סיפר בבית המשפט. "שאל למה משחקים אצלי קלפים בשביל להעביר זמן. הוא שאל אותי אם משחקים על כסף, שאלתי אותו מי אתה ששואל שאלות…מגישים אצלי בירה, ויסקי, וודקה. ומי שבא לשתות, משחק קלפים כדי להעביר את הזמן".
השופטת יפעת אונגר ביטון פתחה את החלטתה בביקורת על הפרקליטות בשל עיכוב בהגשת כתב האישום ועל כך שהשמיטה את העובדה שאמריי הגיש בקשה לרישיון טרם ביצוע העבירה.
בהמשך עברה השופטת למשטרה, וגם ממנה לא חסכה ביקורת, בעיקר כי הנימוק לסירוב היה שהמקום אינו מתאים לפתיחת עסק כזה. "לטעמי מתן תשובה מסוג זה מעמיד את מבקש הרישיון בפני שוקת שבורה, משום שאין בהנמקה דלה זו כדי להבהיר מדוע המקום אינו מתאים לפתיחת עסק מסוג זה וכיצד עליו לפעול על מנת להסיר את אותו סירוב".
השופטת אונגר ביטון הבהירה לנאשם כי משהסדיר את רוב ההליכים, הדרך פתוחה בפניו להסיר את המחדש מול המשטרה, ועם זאת אין לנהל עסק ללא רישיון. היא קנסה אותו ב-8000 שקלים, והורתה לו לסגור את הפאב מיידית. ככל שידאג להיתר, הוסיפה, יוסר הצו.